Alle plaatjes heb ik hier samengebracht, een veertigtal, van 4 oktober 2018 tot “vandaag”.

 

politie-controle op straat ifv adres
waarom moet ik nog een mening hebben

 

Sommige plaatjes werden snel door de actualiteit ingehaald — of scheefgetrokken. Het plaatje “White Male Privilege”, dat ik in oktober 2018 heb gemaakt, verwijst niet naar het migratiepact van de Verenigde Naties, dat eind november plots de Belgische politieke scène werd binnengehaald.

Ook de twee plaatjes van maart 2019 over gevechtsvliegtuigen en over Amerikaanse bedrijven die goed presteren (twee varianten op hetzelfde thema) werden snel (of bijna onmiddellijk) achterhaald, toen op 10 maart 2019 een Boeing 737 max neerstortte, de tweede in een half jaar tijd, naar we in de kranten lazen omwille van zware conceptie- en communicatiefouten (een door de bouwer gekend gebrek dat niet aan de kopers en aan de piloten werd meegedeeld). Waarbij de vraag rijst of de actuele Amerikaanse economische overmacht laag- dan wel hoogtechnologisch is. Is Google hoogtechnologisch, of is het niet meer dan een massale inzet van laagtechnologische middelen?

Als je alleen de recentste plaatjes wil zien, een achttal (waaronder enige recyclage), die vind je hier. We beginnen met de man bij de bakker, die een klein rond volkorenbroodje, gesneden wil kopen, maar dat nog lang niet heeft. (wordt vervolgd)

vliegen houden niet van vliegen
waarom moet ik nog een mening hebben