De drie reeksen plaatjes van 4 oktober en 25 december 2018 en van 11 november 2019 heb ik hier samengebracht. Er zit er ook eentje van januari 2020 bij.

 

 

De eerste reeks plaatjes, tot en met “White Male Privilege”, heb ik in september en oktober 2018 gemaakt. De vermelding “Marrakech” op dat plaatje verwijst niet naar het migratiepact van de Verenigde Naties, dat eind november plots de Belgische politieke scène werd binnengehaald.

Ook bij de twee plaatjes van maart 2019 over gevechtsvliegtuigen en over Amerikaanse bedrijven die goed presteren (twee varianten op hetzelfde thema) hoort enige commentaar.
Enerzijds werden de plaatjes snel (bijna onmiddellijk) achterhaald, toen op 10 maart 2019 een Boeing 737 max neerstortte, de tweede in een half jaar tijd, naar we in de kranten lazen omwille van zware conceptie- en communicatiefouten (een door de bouwer gekend gebrek dat niet aan de kopers en aan de piloten werd meegedeeld).
Anderzijds is er de paradox in de actuele Amerikaanse economische overmacht: de vermelde Amerikaanse bedrijven zijn immers voor het merendeel (of allemaal?) laagtechnologisch — is Google hoogtechnologisch, of is het niet meer dan massaal laagtechnologisch?