“Apparentements terribles” noemt men zoiets in de Franse pers: een ongewenste confrontatie tussen een artikel en een reclame, of — zoals hier — tussen twee of meer artikels, die plots een ongewoon licht werpen op elkaar.

151222-nachtdienst

 

Ik meende — naïef — dat een land waar mensen niet ‘s nachts gaan werken om pakjes te verzenden (België), een hoger beschavingsniveau had bereikt dan een land waar dat wel gebeurt (Nederland). Maar de Belgische politici zijn gietertrots dat ze het Nederlandse voorbeeld volgen, en er nu ook in België ‘s nachts pakjes kunnen verzonden worden, naar verwende, ongeduldige klanten en bedrijven.

“uitzicht op extra #jobs” twiette een trotse minister.
Er is veel discussie over Zwarte Piet, maar in feite is Sinterklaas al lang afgeschaft, de goedheiligman die kinderen weken, soms maandenlang liet wachten op hun pakje. Wat kinderen toen konden, kunnen volwassenen vandaag niet meer.

De getoonde artikels vind je >hier en >hier en >hier.
(Nog een geluk dat Belgische en Nederlandse nachtarbeiders veelal na een half uur rijden thuis zijn. Zo stelt het probleem van de verlaagde waakzaamheid zich “vermoedelijk minder”, zegt de verkeerspsycholoog, dan in de States, waar de testen werden uitgevoerd.)