feest_voor_de_ogen.001

New England — vooral Vermont en New-Hampshire — ligt niet ver van Montréal, en dat was misschien de eerste reden waarom ik het in mei 2013 bezocht.
Ook zonder die relatieve nabijheid is de streek een bezoek echter meer dan waard. New England is een feest voor de ogen — niet alleen in de herfst, wanneer de esdoorns alle kleuren kleuren —, en is ongemeen boeiend voor wie nader kijkt naar wat hij ziet. Dat was althans mijn keuze, zowel tijdens als na de reis, wanneer ik meer wilde weten over wat ik had gezien.
New England is een stuk groter dan het beetje Vermont en New-Hampshire (en Massachusetts) dat ik zag: Boston, Maine, de Atlantische kust… [New Haven zag ik jaren geleden.] De reportage die volgt is heel onvolledig.

  1. labels.001 Inleiding
  2. labels.002 the Green Mountains
  3. labels.003 the White Mountains
  4. labels.004 the Revolutionary War (and other historic events), met daarin opgenomen: Crown Point & Ticonderoga; Old Bennington; en Manchester Village.
  5. labels.005 Towns and villages of Vermont and New Hampshire met daarbij enige aandacht voor de werking van de lokale democratie
  6. labels.006 Schools
  7. labels.007 Hancock Shaker Village (MA)
  8. labels.008 Mass MoCA Massachusetts Museum of Contemporary Art
  9. labels.009 On the Road [Hier zitten wel een aantal dubbels in. Die moet ik er nog uit gooien.]
  10. labels.010 Postface met Alexis de Tocqueville, Henry David Thoreau en Ella Fitzgerald.