beschilderde tram

 

Nee! Vandalisme op de tram, dat doen we liever zelf, zegt de Lijn niet. Maar ze denkt het wel, en handelt ernaar.
En dat doet ze niet alleen voor haar oude PCC-trams (nog even, vooraleer ze ze voor enkele honderden euro’s verkoopt). Ze doet het ook op haar nieuwere trams. Waar ze ooit zo trots op was.

 

 

Ik vraag me af:

  • hoe je vandalisme kan bestrijden als je zelf het slechte voorbeeld geeft.
  • welke zin het heeft wanneer een openbare instelling (de Universiteit Antwerpen) overheidsgeld versast naar een andere openbare instelling (de Lijn) met als doelstelling andere openbare instellingen (in casu andere universiteiten of hogescholen) studenten af te snoepen, en met als effect dat de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer eronder lijdt.
  • waarom er nog vensters zitten in de trams, als je ziet wat er binnen en buiten allemaal op de ruiten wordt gekleefd,
  • en waarom designers aan het werk worden gezet om het koetswerk een fris en herkenbaar kleurtje te geven, als dat design nadien (vaak lelijk) wordt overplakt.

Een suggestie aan de Vlaamse overheid:

  • zet het bedrag dat de Universiteit Antwerpen blijkbaar niet nodig heeft meteen op de begroting van de Lijn.
  • verspreid een kleine folder aan alle leerlingen van de laatste leerjaren van het secundair onderwijs, met daarop de adressen van de websites van de universiteiten en hogescholen. Trouwens, ook dit is niet mis: wat na het secundair onderwijs. Intelligenter dan een met overheidsgeld gevandaliseerde tram.

 

P.S.: Lees ook De Standaard spuwt in je gezicht.