(met medewerking van DDV, onze correspondent ter plaatse)

In Melsele (gemeente Beveren) werd de Snoeckstraat vernieuwd, een woonstraat — ik bedoel: er staan vooral huizen langs — die twee woonwijken met de hoofdweg (de oude steenweg, nu N70 Antwerpen-Gent) en met de bushalte verbindt. Allicht verplaatsen Melselenaars zich enkel met de auto of per fiets, want er werd geen voetpad voorzien. Er ligt een rijweg van 5,60 m — een asfalt, recht en glad als een kegelbaan, maar met drempels —, twee fietspaden van 1,75 en 2,15 m, en een stoep voor de bomen (en de inritten tot de percelen). Voor voetgangers is er… niets. Géén voetpad aan de oneven kant, en korte voetpaden aan de even kant, door bomen onderbroken. Om tot bij de onmiddellijke buren, maar vooral niet verder te gaan?
Het lijkt er niet op, dat de ambities van de vervoerregio Antwerpen, waartoe Beveren behoort, op die manier gehaald gaan worden: minder verplaatsingen per auto, en meer met de fiets,… en het openbaar vervoer en te voet.

(De cijfers zijn overgenomen uit het document “Snoeckstraat, infoavond 29 april 2019” van de gemeente Beveren, waarbij de zogenaamde “zijstrook” van 43 cm aan oneven zijde uiteraard bij het fietspad werd geteld.)